Promovendus bij de School of Health Professions Education, Universiteit Maastricht

Per 1 januari 2020 wordt het simulatie onderwijs voor bronchoscopie een verplicht onderdeel voor alle assistenten in opleiding tot longarts in Nederland. Dit onderwijs zal gegeven worden in 6 centra (MUMC+, Catharina-ziekenhuis Eindhoven, Radboud UMC, AMCA, UMCG, Medisch Spectrum Twente) volgens een vast format. Per jaar stromen er rond de 36 nieuwe assistenten in in de opleiding tot longarts.

Deze landelijke implementatie van het simulatieonderwijs voor bronchoscopie is in de wereld een unieke situatie en biedt ons daarom een uitgelezen mogelijkheid om hier een promotie onderzoek aan te verbinden, waarbij uiteraard vooral gekeken zal worden naar het nut en de effecten van deze training.

Voor dit promotieonderzoek zoeken wij een jonge, enthousiaste en gedreven onderzoeker met goede sociale vaardigheden, die zowel in teamverband als zelfstandig goed uit de voeten kan komen en over goede communicatievaardigheden beschikt in Nederlands en Engels. Bij voorkeur opgeleid als onderwijskundige, (onderwijs)psycholoog of aanverwante discipline.

De promovendus wordt ondergebracht bij de Maastricht School of Health Professions Education (SHE), een onderzoekschool waarin onderzoek plaatsvindt naar het verbeteren van onderwijs in het gezondheidszorgdomein. De promovendus wordt begeleid door clinici en onderwijswetenschappers en krijgt een gedegen onderzoeksopleiding in de landelijke onderzoeksschool ICO (https://she.mumc.maastrichtuniversity.nl/research-education)

Heb je interesse in deze promotieplaats dan kun je nadere inlichtingen opvragen bij:

Prof dr Frank WJM Smeenk, longarts Catharina-ziekenhuis Eindhoven en School SHE, MUMC+

Email: frank.smeenk@catharinaziekenhuis.nl

Telefoon: 040 2395600