Senior onderwijskundig adviseurs/trainers (0,8 fte)

Functie
De afdeling Onderwijsadvies & Training (O&T), is op zoek naar gepromoveerde senior adviseurs/trainers en nodigt kandidaten uit te reageren op onderstaande profielomschrijving en aanbod. Wij zijn op zoek naar senior adviseurs/trainers die op verschillende soorten inhoud en werkterreinen van O&T inzetbaar zijn, met een brede expertise en ervaring, in het bijzonder met curriculumontwerp, toetsing en feedback, het leren van professionals, academische vaardigheden, Educational Technology en diversiteit & inclusie.

Senior adviseurs/trainers hebben tot taak advies en begeleiding bij onderwijsontwikkeling en trainingen voor onderwijsprofessionals, in het hoger onderwijs en een van de andere onderwijssectoren, veelal als maatwerk en co-creatie, gebaseerd op actuele wetenschappelijk inzichten.

Profiel

Een senior adviseur/trainer is/heeft:

 • gepromoveerd;
 • bij voorkeur een achtergrond in een van de onderwijswetenschappen;
 • ruime ervaring en affiniteit met advies en trainingen voor onderwijsprofessionals;
 • een stevige gesprekspartner voor docenten en leidinggevenden in het onderwijs;
 • resultaatgericht en ervaren in projectmatig werken;
 • in staat om zelfstandig projecten te acquireren en declarabel te werken;
 • initiatiefrijk en vernieuwingsgezind;zelfstandig en kan goed samenwerken;
 • goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands én het Engels;
 • een onderbouwde visie op goed onderwijs; 
 • een netwerk van contacten in het hoger onderwijs en een andere onderwijssector;
 • bij voorkeur ervaring als docent.

Aanbod

Wij bieden een tijdelijke aanstelling als medewerker onderwijsontwikkeling (0,8 fte) in een prettige werkomgeving en een stimulerend werkklimaat met volop ontwikkelmogelijkheden voor één tot maximaal drie jaar met – bij goed functioneren en als de bedrijfsvoering van Onderwijsadvies & Training het toelaat – uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 3.637,- en maximaal € 5.656,- (schaal 11/12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Voor deze functie is de basiskwalificatie onderwijskundig advies- en ontwikkelingswerk vereist. Bezit je deze kwalificatie niet, dan verwachten we van je dat je tijdens de aanstelling een portfolio voorbereidt.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Sociale Wetenschappen staat voor toonaangevend onderwijs en onderzoek in de gedrags- en maatschappijwetenschappen. De focus ligt op de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijswetenschappen, pedagogiek, psychologie en sociologie. Onderzoek en onderwijs zijn gebundeld in vijf zwaartepunten: Behaviour in Social Contexts, Child and Adolescent Studies, Cognitive and Clinical Psychology, Educational and Learning Sciences, en Methodology and Statistics for the Behavioural and Social Sciences.

De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5.600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en masterprogramma’s. De faculteit telt ongeveer 850 medewerkers, die ieder op eigen wijze bijdragen aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoeken en helpen oplossen van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

Onderwijsadvies & Training maakt deel uit van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Kerntaak van Onderwijsadvies & Training is het bieden van dienstverlening aan het onderwijs waarbij gebruik wordt gemaakt van inzichten uit de onderwijswetenschappen. Onze kernwaarden zijn: deskundig, verbindend en inspirerend.

Wij werken voor verschillende doelgroepen binnen de Universiteit Utrecht en andere onderwijsinstellingen in vooral het hoger, voortgezet, beroeps- en primair onderwijs. Onderwijsadvies & Training kent een flexibele teamstructuur ingedeeld in inhoudelijke thema’s van het advies- en trainingswerk. Onderwijsadvies & Training heeft 50 medewerkers.

Aanvullende informatie

Op de website van Onderwijsadvies & Training vind je alle informatie over ons werk. Wil je meer weten over de inhoud van de functies, neem dan contact op met een van de leden van ons managementteam via Veronica Maassen, telefoon (030) 253 22 61, of v.maassen@uu.nl

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je sollicitatie via de solllicitatielink hieronder. Je kunt reageren tot en met uiterlijk 13 oktober 2019.

De eerste ronde selectiegesprekken vindt plaats vanaf 28 oktober 2019; de tweede ronde vanaf 11 november 2019. Wij streven naar een indiensttreding per 1 februari 2020.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Reageren uiterlijk 13/10/2019

Solliciteer
 
Vacature doorsturen