Onderwijskundig adviseurs/trainers (0,8 fte)

Universiteit Utrecht

POSITIE: Onderwijs
UREN PER WEEK: 30 tot 32
FACULTEIT OF DIENST: Faculteit Sociale Wetenschappen
AFDELING: Onderwijsadvies en Training

UITERLIJK REAGEREN OP: 23 oktober 2020

SOLLICITEER

Functie

De afdeling Onderwijsadvies & Training (O&T), is op zoek naar gepromoveerde adviseurs/trainers en nodigt kandidaten uit te reageren op onderstaande profielomschrijving en aanbod. Wij zijn op zoek naar adviseurs/trainers die op verschillende soorten inhoud en werkterreinen van O&T inzetbaar zijn, met een brede expertise en ervaring, in het bijzonder met curriculumontwerp, het leren van professionals, toetsing en Educational Technology.
 
Adviseurs/trainers hebben tot taak advies en begeleiding te verlenen bij onderwijsontwikkeling en trainingen voor onderwijsprofessionals in het hoger onderwijs en een van de andere onderwijssectoren, veelal als maatwerk en co-creatie en gebaseerd op actuele wetenschappelijk inzichten.

Profiel

De ideale kandidaat voor deze functie is/heeft: 

 • gepromoveerd;
 • bij voorkeur een achtergrond in een van de onderwijswetenschappen;
 • ervaring en affiniteit met advies en trainingen voor onderwijsprofessionals;
 • een gesprekspartner voor docenten en leidinggevenden in het onderwijs;
 • resultaatgericht en ervaren in projectmatig werken;
 • in staat om zelfstandig projecten te acquireren en declarabel te werken;
 • initiatiefrijk en vernieuwingsgezind;
 • zelfstandig en kan goed samenwerken;
 • goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands én het Engels;
 • een onderbouwde visie op goed onderwijs;
 • een netwerk van contacten in het hoger onderwijs en een andere onderwijssector;
 • bij voorkeur ervaring als docent. 

Voor deze functie is de basiskwalificatie onderwijskundig advies- en ontwikkelingswerk vereist. Bezit je deze kwalificatie niet, dan verwachten we van je dat je tijdens de aanstelling een portfolio voorbereidt.

Aanbod

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 fte) als medewerker onderwijsontwikkeling in een prettige werkomgeving en een stimulerend werkklimaat met volop ontwikkelmogelijkheden voor één tot maximaal drie jaar. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.709,- en maximaal € 5.127,- (schaal 10/11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden , waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht. 

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht  werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Sociale Wetenschappen   is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor bijna 6.000 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie.

Onderwijsadvies & Training maakt deel uit van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Kerntaak van Onderwijsadvies & Training is het bieden van dienstverlening aan het onderwijs waarbij gebruik wordt gemaakt van inzichten uit de onderwijswetenschappen. Onze kernwaarden zijn: deskundig, verbindend en inspirerend.
 
Wij werken voor verschillende doelgroepen binnen Universiteit Utrecht en andere onderwijsinstellingen in vooral het hoger, voortgezet, beroeps- en primair onderwijs. Onderwijsadvies & Training kent een flexibele teamstructuur, ingedeeld in inhoudelijke thema’s van het advies- en trainingswerk. Onderwijsadvies & Training heeft 50 medewerkers.

Aanvullende informatie

Op de website van Onderwijsadvies & Training vind je alle informatie over ons werk. Wil je meer weten over de inhoud van de functies, neem dan contact op met een van de leden van ons managementteam via Veronica Maassen, telefoon (030) 253 22 61, of v.maassen@uu.nl  .

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je sollicitatie via de solllicitatieknop hieronder. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

De eerste ronde selectiegesprekken vindt plaats vanaf 2 november 2020, de tweede ronde vanaf 16 november 2020. Wij streven naar een indiensttreding per 1 februari 2021.

In verband met de maatregelen omtrent Corona zullen de gesprekken digitaal plaatsvinden.

Uiterlijk reageren op 23 oktober 2020.

SOLLICITEER