Assistant Professor in Health Professions Education

Vacaturenummer:2020/0380
Reageren tot en met:27 december 2020
Niveau:Wo
Dienstverband:Tijdelijk
Diensttijd:28 – 32 uur

Solliciteer

Je verantwoordelijkheden liggen primair op het vlak onderwijsonderzoek, daarin geef je tevens advies en training. Op deze manier draag je bij aan innovatie in het gezamenlijk opleiden van zorgprofessionals van de toekomst in het UMC Utrecht. Het onderzoek is dan ook afgestemd op de strategie van het UMCU, Connecting worlds, de onderwijs en innovatiestrategie van het Onderwijscentrum en Fit voor de Future met de nieuwe Utrechtse school: https://www.umcutrecht.nl/nl/onderwijsstrategie. Je hebt een proactieve instelling en het vermogen om zowel zeer zelfstandig als in teamverband te werken. Je bent goed thuis in onderwijswetenschappelijke literatuur en hebt uitstekende kennis en vaardigheden in statistiek en kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Je voornaamste taken zijn werving, opzetten, uitvoering en disseminatie (mondeling en schriftelijk) van onderwijsonderzoek gericht op onderwijsinnovaties; Adviseren, trainen en opleiden van (junior)onderzoekers en teaching scholars. Daarnaast houd je je bezig met begeleiding en coördinatie van onderzoek en onderwijs, maar ook training en advies aan (junior) onderzoekers en teaching scholars. Je initieert onderzoek en werkt samen in (inter)nationale netwerken. De verdeling van percentage werktijd over dergelijke taken is flexibel en zal gemiddeld neerkomen op: 40% onderzoek, 40% advies, onderwijs en training, 20% coördinatie van onderzoek en training

Afdeling

De standplaats van de positie is het Onderwijscentrum van het UMC Utrecht en daarbinnen het Expertisecentrum voor onderwijs en opleidingen, bij de leerstoel Research and Development of Health Professions Education. De leerstoel wordt vertegenwoordigd door prof. dr. M.F. van der Schaaf, hoogleraar Research and Development of Health Professions Education en directeur van het Center for Research and Development of Education. De focus van deze leerstoel ligt op adaptieve expertiseontwikkeling van professionals en relevante mechanismen en innovaties daarvoor, zoals feedback uit de omgeving of data. Vanuit deze positie werk je samen met andere afdelingen en onderwijsleerstoelen in het Onderwijscentrum en in divisies in het UMCU, evenals met de Universiteit Utrecht. Samenwerken en innoveren vanuit onderwijskwaliteit zijn dan ook centrale thema’s. Als Expertisecentrum hebben wij de taak een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ambities van het UMC Utrecht op het terrein van onderwijs en opleiden. Dit geven we gestalte door advies en training over en het ontwerpen van methoden voor onderwijs en toetsing, curriculumontwikkeling, professionalisering van docenten, onderwijskundige scholing van studenten en assistenten in opleiding, onderzoek van onderwijs, ontwikkeling van onderwijstechnologie en kwaliteitszorg ten behoeve van onderwijs en opleiden. Je komt terecht in een afwisselende inspirerende werkomgeving met een groot netwerk en ruimte voor eigen ontwikkeling.

Profiel

Je bent een gepromoveerd en ervaren onderwijswetenschapper of aanverwant met bijbehorende trackrecord. Je hebt state-of-the-art expertise en een innovatieve visie op health professions education, het opleiden en trainen van (toekomstige) zorgprofessionals en het doen van onderzoek daarnaar. Je bent een proactieve onderwijsvernieuwer met sterke methodologische kennis en vaardigheden, hebt grondige expertise in kwantitatieve en kwalitatieve methoden van onderzoek en het trainen en begeleiden van professionals en onderzoekers daarin. Je bent breed inzetbaar op en hebt ervaring met het zelfstandig begeleiden van en verzorgen van onderwijs aan mede-onderzoekers (waaronder promovendi) en het schrijven van aanvragen voor onderzoeks- en onderwijsinnovatie subsidies. Naast het hebben van een dienstverlenende en klantvriendelijke instelling ben je flexibel, nauwkeurig en planmatig. Voor deze functie zoeken wij een onderzoeker met vaardigheden in het geven van advies en training, die bij voorkeur is gepromoveerd in de onderwijswetenschappen of een aanverwante discipline met specifieke interesse en kennis in health professions education. Daarnaast is het een pre als je ervaring hebt met het leiden van onderzoeksprojecten en projectmatig werken, maar met het begeleiden en trainen van onderzoekers en professionals. Je bezit uitstekende analytische eigenschappen en werkt nauwkeurig. Bij voorkeur kan je vernieuwingen ontwerpen en implementeren gericht op leren op de werkplek en heb je ervaring en uitstekende kennis van statistiek en kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Je beheerst je Engels en Nederlands in mondelinge en schriftelijke communicatie zeer goed en hebt een proactieve enthousiaste instelling, waarbij je zowel zelfstandig als in groepsverband kan werken. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 4 januari.

Het salaris voor deze (28 – 32 uur) functie bedraagt maximaal € 5.383,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (werkweek van 36 uur).

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra’s.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature, neem contact op met de contactpersoon, Marieke van der Schaaf, directeur Expertisecentrum voor onderwijs en opleiding, telefoonnummer: 06-25710537, e‑mail: m.f.vanderschaaf-5@umcutrecht.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer