Conceptontwikkelaar Toetsing

Cito –

Als Conceptontwikkelaar Toetsing (32-36 uur) bij Cito mag jij innovatieve oplossingen bedenken voor het onderwijs voor morgen, hoe gaaf is dat! Je initieert tal van projecten en zorgt voor de inhoudelijke bijdrage. Wanneer jij als toetsdeskundige veel affiniteit hebt met digitale oplossingen en hiernaast graag je tanden zet in vraagstukken uit de praktijk, dan is deze functie jouw volgende baan!

In deze functie word je onderdeel van Team Prototypes, één van de teams binnen de Afdeling Onderzoek, Innovatie en Kennisdeling (OK&I). Als Conceptontwikkelaar Toesting heb je een zelstandige rol. Het team waar jij een onderdeel van uitmaakt is klein, multidisciplinair maar zeker ook gezellig. Team Prototypes houdt zich bezig met vragen als: Hoe kun je de ontwikkeling van leerlingen in complexe vaardigheden zoals Digitale Geletterdheid en Burgerschap in beeld brengen? Hoe kun je in de klas gericht werken aan kritisch denken, samenwerken en creativiteit? Hoe visualiseer je de leerprogressie van leerlingen intuïtief en effectief? En welke informatie heeft een leraar nodig voor didactisch handelen op maat?

Hoe ziet jouw functie als Conceptontwikkelaar Toetsing eruit:

In aansluiting op het meerjarenbeleidsplan van Cito initieer jij innovatieprojecten met een sterk digitaal karakter, altijd gericht op onderwijskundig meten.

Hiernaast ben je verantwoordelijk voor:

  • Het bedenken, het (door)ontwikkelen en implementeren van de prototypes voor het basis- en voortgezet onderwijs.
  • Contacten met de scholen om te zoeken naar de beste oplossingen voor een actueel vraagstuk.
  • De vertaling van de behoefte van de sector naar effectieve software-oplossingen in samenwerking met de IT-ontwikkelaars uit het team
  • Afhankelijk van de fase stuur je de ontwikkeling aan, organiseer je een validatie met scholen of werk je mee als toetsdeskundige.
  • Resultaten van projecten maak je zelf publiek via eigen presentaties, workshops, artikelen, infographics, etc.

De functie van Conceptontwikkelaar Toetsing is een zeer afwisselende functie. Je kunt b.v. de dag starten met het testen van een prototype in de klas, om vervolgens op kantoor de gewenste aanpassingen te bespreken met het team en de dag af te sluiten door het maken van een infographic voor scholen. Een werkdag als Conceptontwikkelaar Toetsing is nooit hetzelfde.

Solliciteer via: https://www.fygi.nl/vacature/005067/conceptontwikkelaar-toetsing/?utm=campagne