Universitair Docent ‘Innovatie en Digitalisering in het Hoger Onderwijs’

Universiteit van Amsterdam –

Faculteit/Dienst:  Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen
Opleidingsniveau:  Gepromoveerd
Functie type:  Wetenschappelijk Personeel
Sluitingsdatum:  7 juli 2022
Vacaturenummer:  9559

Solliciteer nu »

Heb je deskundigheid op het gebied van innovatie en digitalisering in het hoger onderwijs? Wil je bijdragen aan toekomstbestendig hoger onderwijs vanuit een visie op de mogelijkheden en uitdagingen van learning analytics, open education en nieuwe combinaties van digitaal en campusonderwijs? Ben je een gedreven onderzoeker en docent? Kun jij studenten inspireren en relevant nieuw onderzoek initiëren?

Wij zoeken per direct een universitair docent met expertise op het gebied van innovatie en digitalisering in het hoger onderwijs.

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in diverse opleidingen en in het Research Institute of Child Development and Education en Research Priority Area Yield. De universitair docent zal deel uitmaken van de programmagroep Onderwijswetenschappen.

Wat ga je doen
 

 • Je bouwt de onderzoekslijnen ‘hoger onderwijs’ en ‘digitalisering’ van de programmagroep Onderwijswetenschappen verder uit;
 • je ontwikkelt en verzorgt onderwijs in de bachelor- en masteropleiding Onderwijswetenschappen en in de research master Child Development and Education, onder andere op het gebied van hoger onderwijs en digitalisering;
 • je presenteert en publiceert over je onderzoek voor een internationaal wetenschappelijk publiek;
 • je bent actief in verwerven van onderzoekssubsidies;
 • je begeleidt promovendi;
 • je zoekt (kennis)uitwisseling en (onderzoeks)samenwerking met professionals in de praktijk van het hoger onderwijs, in het bijzonder de TLC’s binnen de UvA;
 • je draagt positief bij aan de organisatie en samenwerking binnen de programmagroep en de afdeling.

Wat vragen we van jou
 

Je hebt:

 • een afgeronde dissertatie in de onderwijswetenschappen;
 • uitgebreide kennis van de theorie en praktijk van innovatievraagstukken in het hoger onderwijs, in het bijzonder m.b.t. digitalisering (blended onderwijs, learning analytics);
 • uitstekende onderzoeksvaardigheden, zowel kwantitatief als kwalitatief, blijkend uit publicaties in internationale tijdschriften;
 • uitstekende onderwijsvaardigheden blijkend uit positieve studentevaluaties;
 • originele ideeën voor nieuw, relevant onderzoek op het gebied van hoger onderwijs en digitalisering;
 • ervaring met samenwerking met collega’s in de praktijk van het hoger onderwijs en (internationaal) onderzoek;
 • goede communicatieve, sociale en organisatorische eigenschappen.

Je bent nieuwsgierig, ambitieus, flexibel en goed in collegiale samenwerking.

Wat bieden we jou
 

Het betreft een dienstverband voor 32 – 38 uur per week voor de duur van 12 tot 18 maanden, met de intentie tot een vast dienstverband.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3.974 en maximaal €5.439 bruto per maand (schaal 11) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. 

Wat bieden we je verder

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Over ons

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen

Voor vragen over de functie of de afdeling kun je contact opnemen met:

Sollicitatie

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand.

De reactietermijn sluit op 7 juli 2022. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.