Communicatieadviseur NRO

 • NRO DEN HAAG   UTRECHT  
 • HBO
 • 32 – 38 UREN
 • VAN € 2.960,- TOT € 4.695,-

Ben jij een hands-on communicatieadviseur met een scherpe blik en een vlotte pen? Vind je gelijke kansen in het onderwijs belangrijk? Wil jij je inzetten voor het versterken van het onderwijs, met kennis uit onderzoek? We komen graag met je in contact.

Als communicatieadviseur maak je deel uit van het team Kennisbenutting & Communicatie. Met jouw kennis, ervaring en ideeën signaleer je communicatiekansen en zorg je voor concrete acties, die je zelf – of samen met collega’s – uitvoert. Jouw werk draagt direct bij aan het behalen van de doelstellingen uit ons meerjarenplan, zoals het vergroten van ons bereik en het bevorderen van het gebruik van kennis uit onderzoek door onderwijsprofessionals en beleidsmakers.

In deze functie ligt de nadruk op het communiceren over diverse programma’s en projecten naar onderwijsprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers. Het is een veelzijdige functie waarin je samenwerkt met verschillende teams en collega’s.

In de praktijk betekent het dat je: 

 • collega’s adviseert over communicatie-inspanningen en deze acties zelf uitvoert;
 • communicatiemiddelen, zoals webberichten, social media posts, infographics en video’s inzet;
 • contacten legt en onderhoudt met communicatieprofessionals binnen relevante netwerken;
 • het bereik en het effect van communicatie-inspanningen bijhoudt, analyseert en vergroot;
 • op de hoogte bent en blijft van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en dat je deze ook vertaalt naar de uitvoering van jouw werkzaamheden;
 • toeziet op de ontwikkeling van formats, kaders en andere tools voor communicatie-uitingen en het gebruik hiervan monitort;
 • proactief en enthousiast, zelfstandig en in teamverband, bijdraagt aan de doelstellingen van het NRO.

Dit breng je mee

 • een afgeronde bachelor of masterstudie op het gebied van communicatie, aangevuld met enkele jaren werkervaring;
 • uitstekende redactionele en communicatieve vaardigheden;
 • ervaring met de productie van communicatiemiddelen en -activiteiten en het analyseren van de inzet en het bereik daarvan;
 • eigen ideeën, je durft deze ook aan te kaarten en op te pakken;
 • ervaring met het samenwerken met en/of aansturen van externe bureaus;
 • kennis van en ervaring met onderwijs en/of onderzoek.

Hiernaast ben je een organisatietalent, accuraat, creatief, representatief, resultaatgericht en stressbestendig, kun je goed zelfstandig werken, denk je in mogelijkheden, ben je flexibel en heb je geen 9-tot-5 mentaliteit.

Hier kom je te werken

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) financiert en coördineert wetenschappelijk onderzoek naar onderwijs. Ook maken we de resultaten uit onderzoek vindbaar, toegankelijk en bruikbaar, zodat professionals in de onderwijspraktijk en het beleid deze kennis kunnen gebruiken. Verder bouwen we aan een sterke landelijke data-infrastructuur voor het onderwijs, zodat scholen relevante gegevens over de ontwikkeling van hun leerlingen ontvangen, inzichten ontstaan in landelijke trends in leerlingresultaten en er snel onderzoek kan worden gedaan naar belangrijke vraagstukken in het onderwijs.

In onze teams werken enthousiaste collega’s met diverse achtergronden in gender, cultuur en leeftijd. We hebben een open en informele sfeer, zijn ambitieus, kwaliteitsgedreven en voelen ons verbonden met ons werk.

Dit bieden wij jou

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) – WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €2960 en €4695  per maand (schaal 10, CAO Onderzoeksinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en diverse opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en woon-werkverkeer en stellen een laptop en mobiele telefoon beschikbaar.

Over NWO

Het NRO is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). NWO is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO bestaat uit een Domeinorganisatie en een Institutenorganisatie. De NWO-Domeinenorganisatie investeert jaarlijks bijna een miljard euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, vraaggestuurd onderzoek met maatschappelijke impact en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan universiteiten en kennisinstellingen. De NWO-Domeinenorganisatie wordt gevormd door circa 750 bevlogen en betrokken medewerkers.

Zullen we kennismaken?

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je graag uit om te reageren. Stuur je cv en motivatie naar ons via de “solliciteer”-button op de NWO-website. De sollicitatiegesprekken vinden online en/of in ons kantoor in Den Haag plaats.

Reageer vóór 7 oktober op deze vacature. De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 10 oktober.

Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op nro.nl. Onze teamleider Communicatie Heidi Berkhout vertelt je graag meer over de functie. Zij is te bereiken op via 06-14414823 of h.berkhout@nwo.nl. Joke Ruberg, P&O adviseur, kan de procedure toelichten, contact kan via 06-1221323 of j.ruberg@nwo.nl.

Vind je onze organisatie interessant, maar twijfel je of deze vacature bij je past? Kijk op onze site voor andere vacatures.

Nu solliciteren: https://www.nwo.nl/vacatures/communicatieadviseur-nro