Junior eventcoördinator NRO

 • NRO, DEN HAAG  
 • HBO
 • 24 – 32 UREN
 • VAN € 2.980,- TOT € 4.109,-

Heb jij een passie voor het organiseren van evenementen? Wil jij met de organisatie van evenementen een bijdrage leveren aan de versterking van wetenschappelijk onderzoek en de impact daarvan in het onderwijs?

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) maakt zich sterk voor verbetering en vernieuwing van het onderwijs met kennis uit onderzoek. Dit doen we door wetenschappelijk onderwijsonderzoek te financieren en te coördineren. Ook maken we resultaten uit onderzoek vindbaar en toegankelijk, zodat professionals uit de praktijk en het beleid deze kennis kunnen gebruiken. Het NRO is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). 

Je bent een enthousiaste hands-on professional, met frisse ideeën, sterke organisatie en multitasking skills en je laat bij de organisatie van een evenement niets aan het toeval over. Als junior eventcoördinator ben jij de grote steun en toeverlaat bij het organiseren van NRO- evenementen binnen het PO, VO, MBO en HO. Ook de events vanuit het ComeniusNetwerk vallen binnen jouw werkzaamheden. Je bent samen met de senior eventmanager het aanspreekpunt binnen de organisatie voor alle online, offline en hybride bijeenkomsten. Geen vraag is jou teveel en je zorgt ervoor dat bijeenkomsten van A tot Z geregeld worden. 

In de praktijk betekent het dat je: 

 • zelfstandig kleine en middelgrote bijeenkomsten en evenementen coördineert, organiseert en ondersteunt bij de organisatie van grootschalige evenementen;
 • creatief meedenkt over vorm en inhoud van evenementen en je goed op de hoogte bent van wat er speelt in de branche;
 • aanspreekpunt bent voor collega’s: binnen en buiten het communicatieteam kunnen collega’s bij jou aankloppen voor vragen over het organiseren van events, je denkt graag mee in oplossingsrichtingen en hebt daarbij oog voor zaken als planning en budget;
 • spin in het web bent, collega’s en opdrachtnemers weten jou makkelijk te vinden;
 • aanspreekpunt bent voor sprekers, interne en externe stakeholders.
 • rapporteert over jouw aanpak, voortgang, kansen en risico’s aan de senior eventmanager en andere betrokkenen.

Dit breng je mee

ervaring met het coördineren van digitale evenementen is een pré en natuurlijk uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.  

Hiernaast ben je een organisatietalent, accuraat, creatief, representatief en stressbestendig, kun je goed zelfstandig werken, denk je in mogelijkheden, ben je flexibel en heb je geen 9-tot-5 mentaliteit. Verder heb je

 • een afgeronde opleiding op het gebied van event management of hospitality management;
 • minimaal drie jaar aantoonbare ervaring met het organiseren van (online)evenementen tot 500 deelnemers.

Hier kom je werken

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) financiert en coördineert wetenschappelijk onderzoek naar onderwijs. Ook maken we de resultaten uit onderzoek vindbaar, toegankelijk en bruikbaar, zodat professionals in de onderwijspraktijk en het beleid deze kennis kunnen gebruiken. Verder bouwen we aan een sterke landelijke data-infrastructuur voor het onderwijs, zodat scholen relevante gegevens over de ontwikkeling van hun leerlingen ontvangen, inzichten ontstaan in landelijke trends in leerlingresultaten en er snel onderzoek kan worden gedaan naar belangrijke vraagstukken in het onderwijs.

We werken in dit team met enthousiaste en gedreven collega’s met diverse achtergronden in gender, cultuur en leeftijd. Jij komt te werken in een van de teams binnen NRO. We hebben een open en informele sfeer, zijn ambitieus, kwaliteitsgedreven en voelen ons verbonden met ons werk.

Dit bieden wij jou

Een afwisselende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team, waar ruimte is om mee te denken in nieuwe ontwikkelingen.  Uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) – WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen €2980 en €4109 bruto per maand (schaal 9, CAO Onderzoeksinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer en stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is één van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO bestaat uit een Domeinorganisatie en een Institutenorganisatie. De NWO- Domeinenorganisatie investeert jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, vraaggestuurd onderzoek met maatschappelijke impact en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan universiteiten en kennisinstellingen. De NWO-Domeinenorganisatie wordt gevormd door circa 750 bevlogen en betrokken medewerkers.

Zullen we kennismaken?

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je beslist uit om te reageren. Stuur je cv en motivatie uiterlijk  7 oktober 2022 naar ons via de “solliciteer”-button op de NWO website.

Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op nro.nl. Onze Senior eventmanager Marinke van Dongen vertelt graag meer over de functie. Zij is te bereiken op 0623626967 en m.vandongen@nwo.nl  Joke Ruberg, P&O adviseur, kan de procedure toelichten, contact kan via 0612221323 of j.ruberg@nwo.nl

Solliciteren: https://www.nwo.nl/vacatures/junior-eventcoordinator-nro