Meerdere programmamedewerkers voor het NRO

 • NRO, DEN HAAG  
 • HBO
 • 32 – 38 UREN
 • VAN € 2.960,- TOT € 4.695,-

Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van het wetenschappelijk onderzoek en de impact daarvan in het onderwijs? Als programmamedewerker ondersteun je diverse programma’s en ben je betrokken bij alle onderdelen van het subsidieverleningsproces van het NRO.

Heb jij een passie voor de wetenschap? Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van het wetenschappelijk onderzoek en de impact daarvan in het onderwijs? Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) maakt zich sterk voor verbetering en vernieuwing van het onderwijs met kennis uit onderzoek. Ook maken we resultaten uit onderzoek toegankelijk en vindbaar, zodat professionals uit de praktijk en het beleid deze kennis kunnen gebruiken. Als programmamedewerker ondersteun je diverse programma’s en ben je betrokken bij alle onderdelen van het subsidieverleningsproces van het NRO. Kortom, een divers takenpakket. Geen dag is hetzelfde.

Het NRO is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

In de praktijk betekent het dat je:

 • betrokken bent bij de uitvoering van subsidierondes. Je stelt beoordelingscommissies samen en zorgt ervoor dat subsidieaanvragen beoordeeld worden volgens een vastgestelde procedure. Bij beoordelingsvergaderingen zie je toe op een goed verloop van het beoordelingsproces en stel je vergaderverslagen op. Hiervoor onderhoud je nauwe contacten met beoordelaars en subsidieaanvragers en rapporteer je aan de NRO Programmaraad en -commissies;
 • bij de voorbereiding en monitoring van onderzoeksprogramma’s en deelthema’s van het NRO (onder begeleiding) zorgt voor de voorbereiding van calls for proposals, en voor de monitoring van de toegekende onderzoeken. Hiervoor onderhoud je contacten met de uitvoerders van de onderzoeken, financiers, experts, vertegenwoordigers vanuit de doelgroep en/of andere belanghebbenden;
 • participeert in overleggen met externen; je neemt deel aan overleggen met onder andere het ministerie van OCW, commissievergaderingen met betrekking tot onderwijsonderzoek, etc.;
 • deelneemt aan overleggen en vergaderingen of andersoortige bijeenkomsten organiseert, zoals start- en voortgangsbijeenkomsten van onderzoeksprogramma’s, maar ook expertbijeenkomsten waar belanghebbenden elkaar ontmoeten. Het kan hierbij gaan om wetenschappers, maar ook om betrokkenen vanuit bijvoorbeeld het ministerie van OCW en de onderwijspraktijk;
 • ondersteunende werkzaamheden uitvoert in het kader van het (laten) ontwikkelen van een onderzoeksagenda, het benutten van kennis of het voeren van regie op onderzoek.

Dit breng je mee

 • een afgeronde masterstudie, bij voorkeur in de onderwijs- of pedagogische wetenschappen;
 • organisatorische en administratieve ervaring;
 • affiniteit met onderzoek naar onderwijs en onderwijsinnovatie, bij voorkeur in de context van een onderwijsinstelling;
 • inzicht in bestuurlijke verhoudingen en processen;
 • goede redactionele en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (Nederlands-Engels);
 • oog voor de verspreiding en de toepassingsmogelijkheden van de resultaten van het onderzoek;
 • netwerkvaardigheden; belangstelling in het opbouwen en onderhouden van een netwerk van onderzoekers, beleidsmakers en onderwijsprofessionals.

Hier kom je te werken

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) werkt aan verbetering van het onderwijs. Dit doet het door het organiseren van subsidierondes voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten, waarin onderzoekers en onderwijsprofessionals (docenten, schoolleiders, etc.) vaak samenwerken. Daarnaast zorgt het NRO ervoor dat onderwijsprofessionals gebruik kunnen maken van de inzichten uit wetenschappelijk onderzoek om hun eigen onderwijs te verbeteren.

Binnen NRO werken enthousiaste en gedreven collega’s met diverse achtergronden in gender, cultuur en leeftijd. Door de invoering van het hybride werken werk je deels op kantoor, deels thuis. We hebben een open en informele sfeer, zijn ambitieus, kwaliteitsgedreven en voelen ons verbonden met ons werk en elkaar. We hebben een open en informele sfeer, zijn ambitieus en enorm betrokken bij ons werk. Het NRO is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Dit bieden wij jou

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) – WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen € 2.960 en € 4.695 bruto per maand (schaal 10, CAO Onderzoeksinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer en stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is één van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO bestaat uit een Domeinorganisatie en een Institutenorganisatie. De NWO-Domeinorganisatie investeert jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, vraaggestuurd onderzoek met maatschappelijke impact en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan universiteiten en kennisinstellingen. De NWO-Domeinenorganisatie wordt gevormd door circa 750 bevlogen en betrokken medewerkers.

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact, kortom het succes van NWO, valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Zullen we kennismaken?

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je beslist uit om te reageren. Stuur vóór 8 oktober 2022 je cv en motivatiebrief naar ons toe via de “solliciteer”-button op de NWO website. De sollicitatiegesprekken vinden online en/of in ons kantoor in Den Haag plaats.

Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op www.nwo.nl en/of www.nro.nl. Onze teamleider Liesbet de Haas, vertelt je graag meer over de functie. Zij is te bereiken via 070-3440957 of l.dehaas@nwo.nl Dat geldt ook voor onze beleidsmedewerker Nina Ouddeken, die te bereiken is via 070-3494104 of n.ouddeken@nwo.nl

Joke Ruberg P&O adviseur, kan de procedure toelichten, contact kan via 0612221323 of j.ruberg@nwo.nl

Voor meer informatie over NRO kun je de website bezoeken: www.nro.nl.

Nu solliciteren: https://www.nwo.nl/vacatures/meerdere-programmamedewerkers-voor-het-nro