Educational Scientist (32-40u)

Bijdragen aan onderzoek naar nieuwe leermethoden voor mensen die zich inzetten voor onze vrede en veiligheid. Zie jij het voor je? Word Educational Scientist bij TNO in Soesterberg.

Solliciteer nu

Over deze vacature

Als onderzoeker aan de wieg staan van nieuwe leer- en ontwikkelmethoden voor mensen die zich dagelijks inzetten voor onze vrede en veiligheid. Zie jij het voor je? Word dan Educational Scientist bij TNO in Soesterberg.

Wat ga je doen?

Als lid van het Learning Innovations-team ontwikkel je innovatieve leerconcepten, methoden, technologie en interventies voor het leren en ontwikkelen van veiligheidsprofessionals, voornamelijk werkzaam bij defensie en politie. Je werkt in multidisciplinaire projectteams aan meerdere uitdagende onderzoeksvraagstukken en in richtingen die vaak ver af liggen van de gangbare leeroplossingen. Je activiteiten bestaan bijvoorbeeld uit het doen van literatuuronderzoek, het interviewen van stakeholders, het uitvoeren en helpen opzetten van workshops en wetenschappelijke experimenten, het uitvoeren van kwantitatieve en kwalitatieve data-analyses en het schrijven van onderzoeks- en adviesrapporten. Daarnaast signaleer je zelf nieuwe inhoudelijke ontwikkelingen en vraagstukken en ontplooi je initiatieven om deze verder te verkennen samen met collega’s en werk je mee aan projectvoorstellen, offertes, (beleids- en advies-)rapporten en artikelen in het Nederlands en Engels.

Je komt te werken in de expertisegroep Human Behaviour and Training (HBT). Deze groep onderscheidt zich met innovatieve expertise over menselijk gedrag in een sociotechnische context: innovaties op het gebied van informatiedeling, het meten en verbeteren van samenwerking tussen individuen en teams, het effectief beïnvloeden van menselijk gedrag om organisatorische of maatschappelijke doelen te bereiken en het opleiden en trainen van mensen in het gebruik van nieuwe concepten, methoden en technologieën. De expertisegroep HBT is ca. 50 medewerkers groot. De huidige vacature betreft het team Learning Innovations (LI), bestaande uit onderwijskundigen, (cognitief) psychologen en ingenieurs. Het team houdt zich bezig met innovaties in leren en ontwikkelen door veiligheidsprofessionals, gebaseerd op leerpsychologisch en onderwijskundig onderzoek.

Wat wij van jou verwachten

Je bezit expertise die nodig is voor het ontwerpen en onderzoeken van technologische en/of onderwijskundige vernieuwingen op het gebied van het leren en ontwikkelen van personeel. Je vindt het belangijk dat leeroplossingen écht werken in de praktijk, maar bent ook nieuwsgierig naar de wetenschappelijke fundamenten (waarom werkt het?). Je kunt goed samenwerken in multidisciplinaire teams en communiceren met klanten. Je bent in staat om klantvragen en complexe projectdoelstellingen te vertalen in concrete oplossingen.
Wat je verder meebrengt:

 • Een afgeronde studie of PhD in onderwijskunde of vergelijkbaar.
 • Kennis en vaardigheden om kwantitatief onderzoek te doen (literatuurstudie, ontwerp en uitvoeren van experimenten, data-analyse, rapporteren).
 • Kennis en vaardigheden om onderzoeksresultaten en interventies te helpen implementeren in de praktijk van veiligheidsfunctionarissen.
 • Je bent enthousiast en gemotiveerd om je onder te dompelen in de wereld van onze stakeholders (Politie, Justitie, defensie).
 • De drive en potentie om verder te ontwikkelen in één van de volgende rollen: specialist, integrator, projectleider, of consultant.
 • Professionele vaardigheid (of je bent bereid om deze te ontwikkelen) in het Nederlands en het Engels.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Misschien wil je doorgroeien in de richting commercie of consultancy. Of wil je projectmanager worden, jezelf meer verdiepen in duurzame innovaties of carrière maken als technisch expert.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een modern mobiliteitsbeleid met o.a. 100% OV-vergoeding voor woon-werk en zakelijke reizen met behulp van een Mobiliteitskaart
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO’ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Toegang tot ons Talent Development Programme.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.
 • Uitgebreid verhuispakket voor internationale sollicitanten.
 • Een goede pensioenregeling.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 22 maart 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde staat gepland op 4 april 2023. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.