Maak kennis met: Teacher Tapp

Hoe krijg je een zicht op wat leraren denken en ervaren? Waar worstelen leraren mee, wat zijn hun zorgen? Welke vragen zijn er, en bestaan de antwoorden al? Als er beslissingen worden genomen door beleidsmakers, hoe komen die binnen bij de direct betrokkenen? Uit deze nieuwsgierigheid ontstond de originele Teacher Tapp in het Verenigd Koninkrijk 2017. 

Na eerdere experimenten met bevragingen via e-mail en andere web-based tools groeide het besef dat een leraar gewoon te vaak bezig is met leerlingen in een klas. Een app maakt het echter mogelijk dat er in de trein, in de personeelskamer, of waar dan ook, er gemakkelijker een kort moment gecreëerd kan worden om de leraar vragen voor te leggen. In plaats van achter de computer te moeten kruipen, krijgt de leraar een melding op de smartphone, en kan zo de drie vragen van de dag beantwoorden.

Hoe werkt het?
Teacher Tapp is gratis te downloaden in de App Store of Google Play, snel in te stellen en gemakkelijk te gebruiken.

Elke dag ontvang je om 16.30 uur een melding op je telefoon om drie vragen te beantwoorden. De vragen zijn eenvoudig het duurt niet meer dan twee minuten om ze te beantwoorden. Als je de drie vragen hebt ingevuld zie je hoe andere leraren in Nederland vragen van de dag ervoor hebben beantwoord en krijg je een link naar een interessant artikel, tip of blog om direct in je praktijk toe te passen.

Voor de dagelijkse vragen putten we uit verschillende bronnen: 
– de actualiteit; 
– bestaande wetenschappelijke instrumenten; 
– vragen uit de Teacher Tapps-apps uit de UK, Vlaanderen en Ghana. 

Maar we staan ook open voor vragen die komen van: 
– gebruikers van Teacher Tapp zelf. Ben je nieuwsgierig als leraar, ondersteuner of directie, dan kan je altijd
vragen suggereren via het formulier op de website; 
– onderzoekers

Voor meer informatie ga naar https://nl.teachertapp.com/